Klassinen Hieronta

Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa, jossa käytetään yleensä 6 erilaista hierontaotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristys, ravistelu ja taputus.

Hieronta laukaisee erilaisia jännitystiloja kehosta, lievittää kipua sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Myös sidekudokset muuttuvat elastisimmiksi.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan erottaa toisistaan se, että urheiluhieronnassa käytetään enemmän venyttäviä, kehoa muokkaavia otteita, sekä tehdään tarpeen mukaan lihaksille passiivisia venytyksiä.

Urheiluhieronnassa otetaan huomioon urheilijan laji, harjoittelu- ja kilpailujaksoitus sekä pyritään ennaltaehkäisemään lihaskireyksistä sekä nivelten liikerajoituksista johtuvia vammoja.

Urheiluhieronta sopii kaikille, eikä vaadi urheilutaustaa.

Kuivakuppaus

Kuivakuppauksessa hieronta tapahtuu erikokoisilla silikonisilla kupeilla, jotka on muotoiltu siten että ne joustavat kokoon puristettaessa ja saavat aikaan halutulle ihoalueelle imun eli alipaineen. Imun voimakkuus riippuu siitä kuinka voimakkaasti kuppia puristetaan kokoon iholla. 

Kuppauksella saadaan hoitoalueelle aikaan voimakasta aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääntymistä - se voi olla pinnallisempaa tai syvävaikutteisempaa.

 

Säännöllisen hoidon hyödyt: 

 - neste- ja verenkierron tehostuminen

 - jännitteiden laukaisu ja sidekudoksen kohotus

 - lihasvammojen, jänteiden ja sidekudoskalvojen paraneminen nopeutuu

 - selluliittisolukerroksen tasoittuminen

 - kuona-aineiden vapautuminen ja poistuminen elimistöstä

 - nestekierto tehostuu ja verenvirtaus paranee ihokudoksissa ja lihaksissa

Muut palvelut

Lihastukiteippaus: Nilkan, polven, alaselän, ranteen, peukalon tai olkapään tukiteippaus. Lihastukiteippauksen tarkoituksena on immobilisoida tai stabiloida - eli tehdä liikkumattomaksi - teipattava nivel.

Kinesioteippaus: Kinesioteippauksella on tarkoitus vähentää nivelen ja lihaksen kuormittavuutta sekä parantaa niiden liikelaajuutta. Päävaikutuksia ovat mm. kivun lievittäminen, nivelten tukeminen sekä verenkierron ja lihastoiminnan tehostaminen.

© 2019 Klaus Heikkinen

p. 045 78713919  / urheiluhierojaklaush@hotmail.com / Puutarhakatu 16B 33210 Tampere